Huidige praktijkwerking n.a.v. de coronacrisis

Beste patiënten,

Gezien de recente evolutie van de coronacrisis geven we jullie graag wat extra informatie over onze praktijkwerking in deze moeilijke periode. In tegenstelling tot in het begin van deze crisis, zijn we nu in staat patiënten met klachten en hoog-risicocontacten te testen op Covid19. Dit is ongetwijfeld een grote verbetering, maar betekent ook heel wat extra werk voor ons als huisartsen. Bovendien willen we in elk geval ook de chronische zorg en niet-covid-gerelateerde zorg blijven leveren. Hierdoor is het erg druk in de praktijk, zowel voor het secretariaat als voor de artsen. We vragen daarom om jullie begrip en geduld. We proberen al jullie vragen en problemen te beantwoorden, maar dit kan wat meer tijd vragen.

Om alles zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en onze telefoon niet te overbelasten kunnen jullie ons bij covid-gerelateerde vragen best via mail contacteren (info@praktijkhygeia.be). Eén van de artsen of medewerkers volgt deze mails op en contacteert jullie telefonisch met een passend antwoord. Blijf dus zeker telefonisch bereikbaar. Heel wat vragen trachten we echter al op onze website te beantwoorden. Surf hiervoor naar “rubriek veelgestelde vragen”. Kom bij infectieuze klachten nooit zomaar naar de praktijk! 

De afspraken zijn tegenwoordig snel volgeboekt. Er is bovendien géén vrije raadpleging meer omdat dit voor teveel drukte in de wachtzaal zorgt. We proberen echter dagelijks tijd te voorzien voor dringende problemen. Wanneer je geen gepaste afspraak vindt mag je telefonisch contact opnemen met ons secretariaat. Voor niet-dringende problemen kunnen jullie ook nog steeds online een afspraak maken.

Samenvattend:

  • Neem voor dringende problemen telefonisch contact op met ons.
  • Neem voor covid-gerelateerde vragen eerst een kijkje op onze website: “rubriek veelgestelde vragen”, vind je het antwoord niet, stuur dan een mail (info@praktijkhygeia.be). Kom nooit naar de praktijk met covid-klachten!
  • Maak voor niet-dringende problemen een online-afspraak, we verontschuldigen ons voor eventueel langere wachttijden.
  • Hou je zeker aan volgende regels wanneer je op consultatie komt: kom alleen, draag een mondmasker, kom niet te vroeg of wacht buiten en respecteer de consultatieduur van 15 minuten.

Gezonde groeten,

De huisartsen en medewerkers van praktijk Hygeia.