Huidige praktijkwerking n.a.v. de coronacrisis (23 maart 2021)

Beste Patiënten,

 

Gezien de recente evolutie van de coronacrisis is het momenteel weer erg druk in de praktijk, we geven jullie graag wat extra informatie over onze praktijkwerking in deze moeilijke periode. De telefoonlijnen zijn vaak overbelast, we vragen jullie daarom om jullie begrip en geduld. We proberen al jullie vragen en problemen te beantwoorden, maar dit kan wat meer tijd vragen.

Om alles zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en onze telefoon niet te overbelasten kunnen jullie ons bij covid-gerelateerde vragen best via mail contacteren (info@praktijkhygeia.be). Eén van de artsen of medewerkers volgt deze mails op en contacteert jullie telefonisch met een passend antwoord. Blijf dus zeker telefonisch bereikbaar. Heel wat vragen trachten we echter al op onze website te beantwoorden. Surf hiervoor naar rubriek veelgestelde vragen.

Kom bij infectieuze klachten nooit zomaar naar de praktijk! Heb je een hoog-risicocontact gehad: wacht dan even op een telefoon van het contact-tracing centrum, voor deze testings heb je de huisarts niet nodig. Ben je in het buitenland geweest: vul dan het PLF (https://travel.info-coronavirus.be/public-health-passenger-locator-form) in, ook in dit geval kan je getest worden zonder hulp van je huisarts.

Er is géén vrije raadpleging meer omdat dit voor teveel drukte in de wachtzaal zorgt. We proberen echter dagelijks tijd te voorzien voor dringende problemen. Wanneer je geen gepaste afspraak vindt mag je telefonisch contact opnemen met ons secretariaat. Voor niet-dringende problemen kunnen jullie ook nog steeds online een afspraak maken.

Samenvattend:

  • Neem voor dringende problemen telefonisch contact op met ons.
  • Neem voor covid-gerelateerde vragen eerst een kijkje op onze website: rubriek veelgestelde vragen, vind je het antwoord niet, stuur dan een mail (info@praktijkhygeia.be). Kom nooit naar de praktijk met covid-klachten!
  • Maak voor niet-dringende problemen een online-afspraak, we verontschuldigen ons voor eventueel langere wachttijden.
  • Hou je zeker aan volgende regels wanneer je op consultatie komt: kom alleen, draag een mondmasker, kom niet te vroeg of wacht buiten en respecteer de consultatieduur van 15 minuten.

Gezonde groeten,

De huisartsen en medewerkers van praktijk Hygeia.