Veelgestelde vragen

 

Covid-19 gerelateerde vragen

Ik heb infectieuze klachten, mogelijks gerelateerd aan covid-19. Wat moet ik doen?

Voor mensen boven de 6 jaar adviseren we je in de eerste plaats een zelftest te doen. Zo deze positief is kun je deze best bevestigen met een antigen-test of PCR test om aan de nodige attesten te geraken. Voel je je echt ziek en wens je een afspraak bij de arts, dan kan dit na telefonisch contact met ons.

Zo de zelftest negatief is, maar je je klachten toch verder wil laten nakijken door een arts kan je gewoon een afspraak maken online of telefonisch.

Kinderen onder de 6 jaar moeten geen test laten doen, maar mogen gewoon op afspraak komen in de praktijk.

We vragen we vanzelfsprekend wel om bij infectieuze klachten je mondmasker strikt aan te houden, handhygiëne toe te passen en afstand te houden. Bij mooi weer kan je ook buiten wachten ipv in de wachtzaal.

Ik heb een positieve zelftest, wat moet ik doen?

In de eerste plaats moet je in isolatie gaan, dit gedurende 7dagen na de start van de klachten. Als je een attest nodig hebt voor het werk dien je de zelftest te bevestigen met een snelle-antigentest in de apotheek of een PCR-test. Deze kan je inboeken via mijncoronatest.be

Wanneer de PCR of antigentest inderdaad positief is, kunnen wij je van de nodige attesten voorzien. Hiervoor bel je best op het belmoment van je vaste arts

Voel je je echt ziek en wens je een afspraak bij een arts: contacteer ons dan even telefonisch zodat we je een gepaste afspraak kunnen geven.

Ik heb een PCR-test nodig voor een reis/opname in het ziekenhuis/ziekte. Waar kan ik die laten doen?

Je kan zelf een code voor een test genereren op mijncoronatest.be.
Je kan dan met deze code een afspraak maken in het ziekenhuis of een laboratorium in je buurt.

↑ top

NIET-covid-19 gerelateerde vragen

Ik heb een voorschrift nodig. Wat moet ik doen?
Ben je al langer dan 3 maanden niet in de praktijk geweest, dan kom je best op raadpleging voor het verkrijgen van een voorschrift. De arts geeft je dan principe voldoende voorschriften mee tot een volgende controle noodzakelijk is. Kom je per uitzondering toch iets tekort, neem dan contact op met je huisarts op het belmoment.
Ik wil de uitslag van een onderzoek bespreken met mijn arts. Hoe kan ik dat regelen?
Wat heeft de arts met je afgesproken? Ging hij/zij je opbellen, wacht dan zijn of haar telefoontje even af. Mogelijks is het erg druk in de praktijk en moet je daarom wat langer wachten.

Wil je je arts toch zelf spreken, bel dan op zijn/haar belmoment. Het kan zijn dat het tijdens deze belmomenten erg druk is, geef jouw gegevens dan door aan de secretaresse en de huisarts belt jou dan zelf terug.

Ik wil een afspraak maken maar vind geen gepaste afspraak. Wat kan ik doen?
Door covid-19 gerelateerde zieken, vragen en testen blijft het erg druk in de praktijk. We willen de chronische zorg voor onze patiënten toch absoluut verder zetten. Hierdoor zitten de afspraken vaak al enkele dagen op voorhand vol. Het kan dus zijn dat je wat langer moet wachten voor een afspraak, hiervoor vragen we jullie begrip. Niet-dringende zorg zoals jaarlijkse bloednames, voorschriften etc zullen vaak wat langer moeten wachten. Neem zeker eens een kijkje bij de afspraken van onze nieuwe collega’s dr. Ruijten, Dr. Verpoort en dr. Aerssens.
Heb je een dringend medisch probleem, bel ons dan (011-27.83.80). We voorzien nog extra afspraken op de dag zelf voor deze problemen en proberen je steeds uit de nood te helpen!
Ik wil een huisbezoek aanvragen. Hoe kan ik te werk gaan?
Huisbezoeken vragen van de artsen erg veel tijd. Bovendien beschikt de huisarts op verplaatsing niet over alle nodige materiaal waardoor de zorg op huisbezoek niet altijd optimaal is. Ook is er op huisbezoek een erg hoog besmettingsrisico voor de artsen als de patiënt besmet is met covid-19. Probeer dus zo veel als mogelijk naar de praktijk te komen, zeker in deze drukke tijden! Heb je uitzonderlijk toch een huisbezoek nodig, vraag dit dan bij voorkeur aan voor 11 uur ‘s morgens.

↑ top